Landlustweg niet blij met Maximabrug

Koudekerk a/d Rijn, 22 maart 2011

De bewoners langs de Landlustweg (het laatste stukje Lagewaard) zijn niet blij met het plan voor de Maximabrug. Ze zijn bang voor de overlast van de weg die vlak langs hun huizen komt.

Volgens het plan komt de Maximabrug ter hoogte van het de voormalige veevoederfabriek van Agrifirm. Dat is vlakbij het punt waar de Lagewaard weer op de Hoogewaard uitkomt.

Het is de bedoeling dat de brug twee keer twee rijbanen krijgt. Het wordt een hoge brug met een doorvaarthoogte van 5,5 meter. Daarvoor zijn flinke op- en afritten nodig. Aan de noordkant moet de brug aansluiten op een nieuwe weg die achter de bedrijven aan de Hoogewaard langs gaat lopen. De weg richting Alphen zal de Landlustweg kruisen.

De bewoners van de Landlustweg zijn bang voor veel overlast. De wegen komen in de buurt van hun woningen te liggen. Ze vinden de brug te breed en te hoog.

Volgens wethouder Job Dresden is het onmogelijk om een locatie voor de brug te vinden waar niemand last van heeft. Hij maakte ook duidelijk dat een verdiepte ligging van de toevoerweg vanuit Alphen mogelijk is, waardoor deze minder overlast zal veroorzaken.

De bedrijven aan de Hoogewaard hebben al aangegeven voorstander te zijn van het plan voor de Maximabrug.

Bron: Omroep Rijnwoude