Zorgen over aanleg Bentwoud

Rijnwoude, 4 februari 2011

Het is de vraag of er nog voldoende geld is om het hele Bentwoud aan te leggen. Zowel de provincie Zuid-Holland, de trekker van het project, als de ‘Gebruikersgroep Bentwoud’ maken zich zorgen.

De gebruikersgroep bestaat uit wandelaars, sporters en andere mensen die iets hebben met het toekomstige bos tussen Zoetermeer, Boskoop en Benthuizen. De club, die nu een jaar bestaat, adviseert over de inrichting en het gebruik van het Bentwoud. De vraag is hoeveel zin hun inzet heeft als staatssecretaris Henk Bleker zijn plannen om de geldkraan dicht te draaien, ook daadwerkelijk uitvoert.

Die angst is er en daarom heeft de groep bij Bleker en bij gedeputeerde Joop Evertse van Zuid-Holland haar zorgen uitgesproken over de voortgang en de ontwikkeling van het bos. Directe aanleiding hiervoor zijn de brieven van Bleker aan de Tweede Kamer. Hij schrijft dat uitgaven voor de verwerving in de ‘robuuste verbindingszones en recreatie om de stad niet meer in aanmerking komen voor financiering uit het eerder aan de provincies verleende budget’.

Ook kan Bleker niet langer beloven dat de ‘verplichtingen die de provincies nog aangaan, uitgezonderd die voor continuïteit van beheer, daadwerkelijk uit het eerder verleende budget kunnen worden gefinancierd’.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.