Onzekere toekomst voor Bentwoud

Rijnwoude, 10 februari 2011

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen voor het Bentwoud zullen zijn van de bezuinigingen op de ontwikkeling van de natuur in Nederland. Dat valt op te maken uit de woorden van staatssecretaris Henk Bleker tijdens een verkiezingsavond in Hazerswoude-Dorp.

Er waren ongeveer 170 mensen naar het Plantarium-gebouw gekomen. Hij legde uit dat er geen geld is. Bovendien vindt hij groter niet altijd beter. Hij vindt dat er beter kleinere natuurgebieden aangelegd kunnen worden, die dan ook beter beheerd kunnen worden.

De staatssecretaris vindt dat de mensen er maar aan moeten wennen dat natuurplannen van 20 jaar geleden niet meer kunnen worden uitgevoerd. Ook voor het Bentwoud gaat hij geen nieuwe verplichtingen meer aan. Als hij moet kiezen tussen zorg voor ouderen en natuur, dan kiest hjn voor de ouderen.

Wat de bezuiniging van 600 miljoen euro op natuurontwikkeling voor het Bentwoud betekent, kon de staatssecretaris niet zeggen. Toch lijkt het erop dat het Rijnwoudse deel er wel komt. Voor het deel op het grondgebied van Waddinxveen is het nog onzeker.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.