Omroep Rijnwoude gaat fuseren

Rijnwoude / Alphen a/d Rijn, 3 februari 2011

Omroep Rijnwoude en Alphen Stad FM/TV gaan op termijn fuseren tot één lokale omroep. Directe aanleiding is de komende fusie van de gemeenten Rijnwoude, Alphen a/d Rijn en Boskoop op 1 januari 2014.

De Mediawet schrijft voor dat iedere gemeente slechts één lokale omroep mag hebben. Dat betekent dat er in de nieuwe te vormen gemeente geen plaats meer is voor de drie huidige lokale omroepen.

Onder voorbehoud van de goedkeuring van de besturen van de Rijnwoudse en Alphense omroep wordt de fusie op een nog nader te bepalen moment beklonken. Omroep Rijnwoude en Alphen Stad FM/TV voerden onlangs al verkennende gesprekken over samenwerking. ROB FM, de lokale omroep van Boskoop, wordt ook gevraagd aan deze fusiegesprekken deel te nemen.

Het is de bedoeling om, conform de voorwaarden van het Commissariaat voor de Media, de bestaande omroepen op te heffen bij een gemeentefusie. Met de bouwstenen van de bestaande omroepen wordt één nieuwe omroep gevormd. De naam van de nieuwe omroep is nog niet bekend. Daar wordt mee gewacht totdat de nieuwe gemeentenaam is vastgesteld.

De omroepfusie wordt de komende maanden door werkgroepen voorbereid. Het nieuwe stichtingbestuur wordt gevormd door bestuursleden van de verschillende omroepen: vier leden van Alphen Stad FM/TV, twee van Omroep Rijnwoude en mogelijk één lid van ROB FM. De streefdatum voor de nieuwe omroep wordt nader bepaald, maar is waarschijnlijk voor de gemeentelijke herindeling al gerealiseerd. Als locatie is gekozen voor het huidige pand van Alphen Stad FM/TV, Raadhuisstraat 73a in Alphen a/d Rijn.

Bron: Omroep Rijnwoude