Diefstal na babbeltruc

Koudekerk a/d Rijn, 14 februari 2011

Een 78-jarige bewoonster van een woning aan de Ridderhoflaan in Koudekerk a/d Rijn is het slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Twee licht getinte meisjes van ongeveer 20 jaar en lang zwart haar belden rond 18.15 uur aan bij de vrouw en wilden hun meegebrachte taart samen met de vrouw eten om de verjaardag van één van hun te vieren.

De vrouw moest in de keuken zitten met haar rug richting de woonkamer. Terwijl één van de meisjes haar aan de praat hield zag de ander kans de woning te doorzoeken. Toen de bewoonster later opstond om te kijken wat het andere meisje deed verlieten beide meisjes vervolgens de woning. De bewoonster miste later op de avond haar bankpas en een geldbedrag.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en of hun verhaal te controleren.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.