CDA, VVD: Geen snelweg Groene Hart

Regio, 27 februari 2011

CDA is tegen de snelweg A3 door het Groene Hart. Dat verklaarde de Alphense Liesbeth Spies zaterdagochtend in het radioprogramma TROS Kamerbreed op Radio 1.

Minister Melanie Schultz onderzoekt op verzoek van PVV of een snelweg van Amsterdam naar Rotterdam door het Groene Hart, pal naast Alphen, haalbaar is.

Wat CDA betreft, blijft het daarbij. Lijsttrekker Spies noemde het onderzoek 'verspilde moeite'. De partij zegt dat de filedruk ook kan worden verminderd door beter openbaar vervoer en meer goederenvervoer over water. Eerder noemde VVD het initiatief al onrealistisch en te duur.

De gemeenteraad van Nieuwkoop sprak zich donderdagavond tijdens de raadsvergadering tegen de aanleg van de rijksweg A3 uitgesproken. D66 (Nieuwkoop) vindt dit onacceptabel en diende donderdag een motie in. Met uitzondering van VVD namen alle raadsleden de motie aan. VVD noemde de motie overbodig, omdat het onderzoek van de minister toch uitwijst dat A3 niet aangelegd kan worden. Het college van burgemeester en wethouders is gevraagd het standpunt van Nieuwkoop zo breed mogelijk uit te dragen.

Bron: Alphen Stad FM / TV