Achtervolging en aanhouding na inbraak

Benthuizen / Hazerswoude-Dorp, 1 februari 2011

De politie heeft op 1 februari in Benthuizen twee verdachten aangehouden die worden verdacht van een inbraak in een woning en een diefstal uit een auto. Dit gebeurde na een achtervolging die eindigde in Hazerswoude-Dorp.

De politie kreeg in de nacht van maandag 31 januari op dinsdag 1 februari een melding dat er was ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Hoogeveenseweg in Benthuizen.Toen de politie op de plaats van het misdrijf aankwam, gingen de inbrekers er in de auto vandaar. Daarop zette de politie de achtervolging in.

In de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp wist de politie de bestuurder tot stoppen te dwingen. Een 29-jarige man uit Beusichem en een 23-jarige man uit Lienden werden aangehouden. Voor de aanhouding gooiden de inbrekers een tas uit de auto. Deze bleek afkomstig te zijn uit een inbraak bij een andere woning aan de Hoogeveenseweg. Dat was dezelfde nacht gebeurd.

De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden verhoord..

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.