SGP/ChristenUnie: Benthuizen niet bij Zoetermeer

Benthuizen, 18 januari 2011

De fractie van SGP/ChristenUnie kiest voor een fusie van Benthuizen en de rest van Rijnwoude met Alphen en Boskoop. Dat geeft de beste garantie voor het behoud van de identiteit van het dorp.

De fractie van SGP/ChristenUnie wil eigenlijk dat Rijnwoude zelfstandig blijft, want de gemeente is financieel en bestuurlijk goed op orde. Nu de meerderheid van de raad echter voor een fusie heeft gestemd, wil de partijcombinatie toch constructief meewerken aan een goede toekomst van de kernen.

De SGP/ChristenUnie heeft zich altijd ingezet voor het open en groene karakter van Benthuizen. Ook in de toekomst moet de kern worden beschermd tegen de oprukkende verstedelijking. Dan ligt een keuze voor een samengaan met Alphen en Boskoop meer voor de hand. Weliswaar is het gemeentehuis dan ver weg, maar Alphen heeft getoond goed voor de kleine dorpen Aarlanderveen en Zwammerdam te zorgen.

De SGP/ChristenUnie ziet niets in een keuze voor Zoetermeer. Dat is een keuze voor een stad, met alle regels die in een stad gelden. Het is prima om gebruik te maken van de faciliteiten van die stad, maar dat betekent niet dat je er ook deel van moet uitmaken.

Bron: Rijnwoude Koerier