Omroep Rijnwoude heeft nieuwe website

Rijnwoude, 7 januari 2011

Omroep Rijnwoude heeft met ingang van 7 januari 2011 haar website geheel vernieuwd. In de nieuwe website is een groot aantal verbeteringen aangebracht.

De omroep had al sinds 1998 (dus nog voor de formele oprichting) een website. In de loop van de tijd is die website een steeds belangrijker medium geworden voor de verspreiding van lokaal nieuws en informatie. Dat gebeurt in de vorm van nieuwsberichten, fotoreportages en video-reportages.

De huidige website was nodig aan vernieuwing toe. In de nieuwe website zijn een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd:

  • De voorpagina biedt in één oogopslag een overzicht van al het belangrijke nieuws over Rijnwoude en alle nieuwe multimediaproducties.
  • Bezoekers van de website kunnen nu commentaar geven op het nieuws en meediscussiëren.
  • Foto’s en video’s kunnen in een groter formaat worden getoond.
  • Nieuw ingevoerde berichten worden meteen via twitter verspreid.
  • De website is sneller geworden en de navigatie vriendelijker.
  • Door opmaak is opgefrist, waardoor de website aantrekkelijker is geworden.
  • De website is geschikt voor de brede computerschermen van tegenwoordig.

In de loop van de tijd is de website een historisch nieuwsarchief van Rijnwoude geworden. Wat cijfers: de website bevat meer dan 5000 nieuwsberichten, 1000 foto’s en 50 video’s. Met een krachtige zoekfunctie kunnen alle nieuwsberichten vanaf het jaar 1999 worden doorzocht. Een voorbeeld: als op het trefwoord “fusie” wordt gezocht, dan blijken er over dit onderwerp bijna 250 berichten in het nieuwsarchief te staan.

De website brengt niet alleen nieuws over Rijnwoude, maar er is ook veel informatie op te vinden over de omroep zelf, zoals de programmering, een overzicht van de medewerkers en de mogelijkheid om uitgezonden programma’s nog een keer te beluisteren.

De nieuwe website voldoet aan hoge normen. Zo zijn de webrichtlijnen van de overheid gehanteerd en is hij op allerlei platforms en browsers getest. Hij is ontworpen en gebouwd door Hayo Bethlehem. Hij is medewerker van de omroep. Hij is ook verantwoordelijk voor de videoreportages van de omroep.

Er is door de tijd heen altijd veel aandacht besteed aan de website van de omroep. Dat leidde ertoe dat de omroep in 2003 al een RTV-Award kreeg voor de beste website van een lokale omroep.

De website van de omroep is de oudste en de bekendste Rijnwoudse digitale nieuwsbron. Met deze nieuwe website is de omroep weer klaar is voor de uitdagingen die de toekomst gaat bieden.

Bron: Omroep Rijnwoude