Geen grote problemen in Rijnwoude

Regio, 1 januari 2011

Politie Hollands Midden heeft tijdens de jaarwisseling 84 mensen in de regio aangehouden. Dat is 13 meer dan bij de vorige jaarwisseling. Over Rijnwoude zijn geen bijzondere zaken te melden.

Politie Hollands Midden had 600 politiemensen ingezet in de regio. Net als het voorgaand jaar verleende de Koninklijke Marechaussee bijstand met 56 mensen. De strategie van de politie was om snel op te treden bij beginnende opstootjes en brandstichtingen. Daarmee werd voorkomen dat de situatie uit de hand liep. Dat werkte. In totaal verrichtte de politie 84 arrestaties in de regio. Dat was vooral voor vergrijpen als vernielingen, het afsteken van illegaal vuurwerk en geweldplegingen. Vorig jaar lag dat aantal op 71. Voor geweld tegen hulpverleners zijn 30 verdachten aangehouden. De politie kreeg in totaal 705 meldingen.

De Brandweer van Hollands Midden heeft tussen 23.00 en 6.00 uur 230 keer de brandweer ingezet voor grote en kleine meldingen Vorig jaar was dat 650 keer. Er waren twee middelbranden. Eén in een loods te Leiden en één in Waddinxveen. Er is één verdachte aangehouden voor brandstichting. In de hele regio zijn ruim 400 vrijwillige en beroepsbrandweermensen in de weer geweest.

Tussen 0.00 en 4.00 uur is 67 keer een ambulance gebeld. Hiervan heeft ongeveer 50% geresulteerd in een rit naar het ziekenhuis. De andere helft kon ter plaatse worden behandeld.

De jaarwisseling is voor de ziekenhuizen wisselend verlopen. Voor het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda was het vrij rustig. 17 personen zijn behandeld voor onder meer brandwonden, hechtwonden, alcoholmisbruik, letsels als gevolg van een vechtpartij en letsel aan ogen. Het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp had het wel drukker dan op een normale vrijdagavond en zaterdagochtend. Hierbij ging het vooral om letsel veroorzaakt door alcoholgebruik. Het LUMC in Leiden heeft 12 vuurwerkslachtoffers behandeld.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.