Brandweer meerdere malen uitgerukt op 31 december

Rijnwoude, 1 januari 2011

Op 31 december is de brandweer in Rijnwoude meerdere malen uitgerukt voor enkele spoedgevallen in de gemeente.

Rond 10 over 11 werd de brandweer van Hazerswoude Dorp opgeroepen om met spoed naar de Berkenhof te komen voor een binnenbrand in de spouwmuur. Ter plaatse bleek het inderdaad te gaan om een brand in de spouwmuur. De brandweer heeft de brand via de kruipruimte bestreden. Ook is de OVD nog ter plaatse gekomen met een warmtebeeld camera. Toen de brand geblust was is de brandweer weer terug naar de kazerne gegaan.

Op oudejaarsavond werd de brandweer van Koudekerk opgeroepen voor een buitenbrand aan de Ridderhoflaan. Hier lag midden op straat een hoopje afval te branden. Het brandje was snel uit en daarna is de weg schoongeveegd. Hierna is de brandweer weer teruggekeerd naar de kazerne.

Halverwege de avond werd de brandweer van Hazerswoude opgeroepen voor een buitenbrand op de kruising Zuidsingel/Dorpsstraat. Dit bleek te gaan om een autobrand op de Zuidsingel. De voorkant van het voertuig is volledig uitgebrand en moet als verloren worden beschouwd. De spuitgasten hebben het wrak nog gecontroleerd en nageblust om vervolgens weer terug naar de kazerne te gaan.

Bron: 112hm.nl