Update over strooien in Rijnwoude

Rijnwoude, 27 december 2010

De gemeente kan op dit moment alleen met zand gemengd met zout strooien. In tussenliggende straten die niet in de route zitten, wordt niet gestrooid.

De gemeente Rijnwoude is genoodzaakt het strooibeleid aan te passen omdat de aanvoer van strooizout moeizaam verloopt. Bovendien krijgt het Rijk altijd voorrang bij de aankoop van zout, vanwege het strooien van de provinciale- en snelwegen. Gemeenten moeten dan dus langer wachten op zout. De gemeente strooit preventief met zand en zout bij verwachte gladheid en bij sneeuwval. Dagelijks wordt bekeken hoe lang de aanpassing van het strooibeleid nodig is. Dit is afhankelijk van de weersvoorspellingen en de levering van zout.

Bij gladheid schuift en strooit de gemeente eerst de wegen waar het meeste verkeer rijdt. Deze hoofdroutes zijn:

  • Benthuizen: Omleidingsweg, Dr. Albert Schweitzerlaan, Dorpsstraat, Heerewegh
  • Hazerswoude-Dorp: Dorpsstraat, Jan Lievenslaan, Rubenslaan, Breitnerlaan, Frans Halsstraat, Ferdinand Bolstraat, Rembrandtlaan, Voorweg
  • Hazerswoude-Rijndijk: Potgieterlaan, Sweelincklaan, Melkweglaan, Da Costasingel, Rijndijk
  • Koudekerk aan den Rijn: Hondsdijk, Dorpsstraat, Hoogewaard, Weidedreef, Prins Bernhardstraat

Daarna worden de gebruikelijke routes getrooid.

De gemeente probeert ook de fietspaden zo begaanbaar mogelijk te houden. Strooizout werkt pas wanneer dit goed is ingereden. Vanwege het relatief weinige fietsverkeer, lost de sneeuw en gladheid langzaam op. Op de fietspaden wordt zoveel mogelijk geschoven. Dat lukt niet altijd omdat sommige paden te smal zijn voor de sneeuwschuivers.

In de kernen staan strooibakken. Die zijn bedoeld voor de inwoners. Ze worden dagelijks gevuld met zand, gemengd met zout.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.