Strippenkaart weg op 3 februari 2011

Regio, 16 december 2010

Vanaf 3 februari 2011 kan bij de vervoersbedrijven Arriva, Connexxion, HTM en Veolia in Zuid-Holland alleen nog met de OV-chipkaart gereisd worden.

Dit heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Gedeputeerde Verkeer en Vervoer, Voor gedeputeerde Asje van Dijk is dit is goed nieuws.Volgens hem is de provincie er klaar voor. Daarmee is Zuid-Holland de eerste provincie die de strippenkaart afschaft.

De provincie Zuid- Holland en het Stadsgewest Haaglanden willen op één gezamenlijk moment de strippenkaart afschaffen. In het belang van de reiziger trekken zij samen op bij de invoering van de OV-chipkaart. Dat maakt het voor de reiziger wel zo duidelijk. In de Stadsregio Rotterdam is de strippenkaart als sinds 11 februari 2010 afgeschaft.

De provincie en Haaglanden voldoen aan de criteria die het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft opgesteld om een verzoek tot afschaffen van de strippenkaart in te dienen. Dit betekent onder meer dat het OV-chipkaartsysteem in alle bussen, trams en RandstadRail operationeel en stabiel is, er voldoende plaatsen zijn voor de consument om geld op de OV-chipkaart te laden en de overgang naar de OV-chipkaart voor de consument gemiddeld genomen kostenneutraal is.

Het huidige assortiment aan (ster)abonnementen blijft in 2011 gewoon bestaan. In de loop van dat jaar willen de provincie en het Stadsgewest een besluit nemen over de abonnementen.

Bron: Provincie Zuid-Holland