Doden na explosie in Alphen aan den Rijn

Alphen a/d Rijn, 6 december 2010

In een flatgebouw aan de Argostraat in Alphen aan den Rijn is maandagmiddag een grote brand ontstaan na een gasexplosie. De politie spreekt van tenminste één dodelijk slachtoffer.

Ook zijn er volgens een ooggetuige zeker tien appartementen zwaar beschadigd geraakt. Er is volgens de brandweer sprake van instortingsgevaar; het pand zelf en een flat ernaast zijn ontruimd. Tientallen mensen zijn geëvacueerd.

De explosie voltrok zich maandagmiddag rond 13.00 uur, waarna een hevige brand uitbrak. Over de oorzaak is nog niets bekend; wel bevestigt de gemeente Alphen aan den Rijn dat het een gasexplosie is geweest. De brandweer is met groot materieel aanwezig om de brand te bestrijden.

De pui van een appartement op de zesde, bovenste verdieping is er door de klap uit geslagen. Er zijn ook meerdere gewonden, maar nog onbekend is hoe ze er aan toe zijn.

De gemeente Alphen roept buurtbewoners op om zich te melden bij het naburige zalencentrum De Bron. Op die manier wil de gemeente zo snel mogelijk beginnen met het inventariseren van het aantal slachtoffers.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.