Weinig discussie op fusiebijeenkomst in Alphen

Alphen a/d Rijn, 25 november 2010

De bewonersbijeenkomst in het stadhuis van Alphen heeft weinig opgebracht. Slechts een handvol burgers zonder politieke achtergrond nam de microfoon en stelde vragen of nam een standpunt in.

Ongeveer tachtig mensen woonden de informerende, opiniërende bijeenkomst woensdagavond bij. Daaronder waren veel mensen die banden hadden met de lokale politiek. Er waren geen vertegenwoordigers van de Rijnwoudse politiek.

Eén van de sprekers sprak zijn angst uit dat de buitengebieden achtergesteld raken. Ook werd er gesproken over de financiële risico's en of er een referendum moet plaatsvinden. Hélène Oppatja (PvdA) betoogde dat het bealngrijk was om zelf de regie houden. Daarom moet er voor 14 december duidelijkheid zijn.

Tijdens de bijeenkomst hadden inwoners van Alphen de mogelijkheid om zich te uiten over de voornemens van Gedeputeerde Staten om Alphen, Boskoop en Rijnwoude bij elkaar te voegen. Jo Schriek (SP) stelde dat dit de enige mogelijkheid voor Alphenaren was om inspraak te hebben. Veel politici hadden gehoopt dat veel Alphenaren op de bijeenkomst afkwamen. Dat was niet het geval. In Rijnwoude vond maandag een zelfde samenzijn plaats. Ook daar namen maar weinig burgers de microfoon.

Aanstaande maandag vindt in het International Trade Centre Boskoop een gezamenlijke vergadering plaats. De gemeenteraden van Alphen, Boskoop en Rijnwoude nemen daar aan deel. Alphen beslist vervolgens op 6 december of zij wel of niet wil fuseren. Boskoop en Rijnwoude doen dat drie dagen later.

Alphen Stad FM/TV zendt de bijeenkomst op maandag 29 november rechtstreeks uit op de radio. Ook op Radio Rijnwoude is de gezamenlijke vergadering van maandag 29 november rechtstreeks te horen. De uitzending begint op Radio Rijnwoude om 20.00 uur.

Bron: Alphen Stad FM / Omroep Rijnwoude