Verkeersmaatregelen in Koudekerk

Koudekerk, 18 november 2010

De gemeente gaat een aantal maatregelen nemen om de verkeerssituatie in Koudekerk te verbeteren. De Klankbordgroep HDH van dat die maatregelen niet ver genoeg gaan. Dat bleek woensdag op een informatieavond in Koudekerk.

Automobilisten uit Alphen kunnen ook in de toekomst via de Hondsdijk, Dorpsstraat en Hoogewaard richting Leiderdorp rijden en andersom. Ze moeten er alleen meer tijd voor uittrekken, want er komen meer snelheidsremmende obstakels bij.

De verkeerslichten bij de Koudekerkse brug gaan van 's morgens 7.00 uur tot 's avonds 19.00 uur werken.

Bovendien komen er entreepoorten bij de overgang van 50 naar 30 kilometer per uur. Drie kruisingsvlakken ter hoogte van de Willlem de Zwijgerlaan, de Weidedreef en de Lagewaard worden verkleind.

Ook legt de gemeente bij wijze van proef rubberen drempels aan: ter hoogte van Dorpsstraat 70a, Hondsdijk 40 en 44 en Dorpsstraat 1. Wegversmallingen komen er ter hoogte van Hondsdijk 64 en 52 en Dorpsstraat 32 en 22.

Veel van de aanwezige Koudekerkers waren teleurgesteld. Vooral de klankbordgroep had gehoopt op maatregelen die automobilisten meer zouden ontmoedigen door Koudekerk te rijden.

Wethouder Job Dresden staat op het standpunt dat eerst de Maximabrug en de verplaatsing van Vliko gerealiseerd moeten zijn. Dan pas kunnen verdergaande maatregelen voor het traject HDH aan de orde kunnen komen.

Bron: Omroep Rijnwoude