Installatiebedrijf failliet door fout

Hazerswoude-Dorp, 26 november 2010

Installatiebedrijf Van Der Lede uit Hazerswoude-Dorp is sinds vorige week failliet. Doordat de deurwaarder van het bedrijf dat het faillissement aanvroeg, de betaling van Van der Lede niet op tijd doorgaf, heeft het bedrijf de deuren van de winkel moeten sluiten en negen personeelsleden moeten ontslaan.

Volgens eigenaar Dirk van der Lede was het faillissement nergens voor nodig. Het faillissement is aangevraagd omdat een rekening van 18.000 euro aan MN services niet was betaald. Van der Lede sprak met klanten af dat openstaande rekeningen later zouden worden betaald om het gat te dichten. Er was een goede band met de klanten. Ze vonden het geen probleem.

Na een betaling van 9000 euro sprak Van der Lede met MN services af, om de faillissementsverklaring uit te stellen. Dat kon volgens MN services, omdat van der Lede liet zien dat de helft van het gevraagde bedrag betaald kon worden.

Door een miscommunicatie binnen het bedrijf is de betaling niet op tijd doorgegeven. Volgens van der Lede heeft de curator het bedrijf uiteindelijk de nek om gedraaid.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.