Woningbouw aan Zuiddijk in Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp, 11 oktober 2010

De gemeente Rijnwoude komt met de mogelijke oplossing voor een aantal lang slepende conflicten. Een nieuw bestemmingsplan dat de verplaatsing van de boerderij van Andries Kerkvliet en de bouw van woningen op de plek van de oude boerderij aan de Hazerswoudse Zuiddijk mogelijk moet maken.

Het bestemmingsplan, dat eind deze maand voor het eerst door de politiek wordt besproken, voorziet in de bouw van zestien woningen, de verplaatsing van de boerderij en de omzetting van de huidige bedrijfswoning in een burgerwoning. Haalt dat plan de eindstreep, dan is de gemeente van een heleboel gedoe verlost. De nieuwe woningen naast de boerderij kunnen dan eindelijk worden bewoond. Die huizen staan nu nog noodgedwongen leeg omdat ze binnen de geurcontour van de boederij vallen.

Daarnaast hangt het bestemmingsplan nauw samen met de lijst aan conflicten die de gemeente heeft met de plaatselijke ontwikkelaar Willem Langhout. Langhout treedt op als belangenbehartiger van Kerkvliet en is bereid om aan een groot aantal procedures een eind te maken wanneer het boerenbedrijf aan de Zuiddijk kan worden verplaatst voor de bouw van woningen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.