Popkoor Mikado doet mee aan Korenslag

Rijnwoude, 19 oktober 2010

Na een succesvolle auditie is popkoor Mikado uit Rijnwoude uitgenodigd voor de televisieopnamen van het programma Korenslag.

Op 16 september heeft popkoor Mikado auditie gedaan voor het programma. Dat is een wedstrijd zingen en improviseren voor verschillende koren. Elk koor kreeg drie minuten de tijd om zich voor de vakjury te presenteren.

Mikado zong het nummer “Unwritten” van Natasha Beddingfield in een gospelachtig arrangement. Op 12 oktober het verrassende telefoontje waarin Mikado uitgenodigd werd voor de televisieopnamen van het programma.

Voor het koor breekt nu een spannende tijd aan: zondagmiddag 17 oktober zijn er opnamen gemaakt van het fietsende en zingende koor in het Groene Hart van de gemeente Rijnwoude. Het was een hele middag fietsen voor slechts 3 minuten TV.

De opnamen voor het programma staan gepland voor zaterdag 20 november. Het koor krijgt daarvoor een speciale opdracht, want van het eigen repertoire mag maar 1 minuutje gezongen worden.

De uitzending van Korenslag met Mikado is op 11 december. Wie het avontuur van Mikado op televisie wil volgen, kan kijken op de website www.popkoormikado.nl.

Bron: Omroep Rijnwoude