Oud-wethouder bemiddelt voor Latexfalt

Koudekerk a/d Rijn, 30 oktober 2010

Het Koudekerkse bedrijf Latexfalt heeft oud-wethouder Kees van Velzen ingehuurd om te bemiddelen tussen het bedrijf en de gemeente Rijnwoude. Directeur Bert Jan Lommerts van Latexfalt wil dat de gemeente bij de bouw van woningen op het terrein van Bos Beton meer afstand houdt tot zijn bedrijf.

Komt de gemeente tegemoet aan de wensen van Latexfalt, dan is Lommerts bereid om extra milieumaatregelen te nemen bovenop het verplichte pakket. Gaat Rijnwoude daarentegen door op de ingeslagen weg die de bouw van woningen op iets meer dan honderd meter van het bedrijf mogelijk moet maken, dan dreigt Lommerts de gemeente te bestoken met juridische procedures. Daarmee zou hij de bouw van woningen op het terrein van Bos Beton jarenlang tegen kunnen houden.

Op papier is er geen enkel probleem. Latexfalt voldoet op dit moment aan zijn milieuvergunning, en de bouwplannen van de gemeente liggen buiten de stankcirkel rond het bedrijf. Toch is Lommerts ervan overtuigd dat het bouwen van een woonwijk zo dicht bij zijn bedrijf onvermijdelijk tot problemen zal leiden.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.