Lintje voor brandweerman Guus de Frankrijker

Rijnwoude, 12 oktober 2010

Vanmorgen heeft burgemeester Anja Latenstein van Voorst een Koninklijke Onderscheiding overhandigd aan Guus de Frankrijker. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Guus de Frankrijker werd op 1 mei 1980 lid van de blusgroep Hazerswoude Dorp. Nadat hij op 21 november 2005 werd afgekeurd voor de repressieve dienst heeft Guus zich bijzonder ingezet voor alle voorkomende logistieke werkzaamheden op alle kazernes binnen het korps Rijnwoude.

Hij voelde zich ook verantwoordelijk voor de jeugd in de dorpskern Hazerswoude-Dorp, hetgeen blijkt uit het feit dat hij van 1982 tot 1991 nauw betrokken is geweest bij de organisatie van jeugdvakantiewerk in deze dorpskern. De activiteiten bestonden uit: organisatie van de huttenbouwweek en het helpen bij spellen en activiteiten voor kinderen tot 16 jaar.

Daarnaast is Guus de Frankrijker tot op de dag van vandaag een zeer gedreven en gewaardeerd medewerker van de buitendienst. Bij spoedklussen, zoals strooien en wateroverlast, heeft de gemeente nog nooit “nee” van hem ontvangen. Hij is een hulpverlener in hart en nieren.

De Frankrijker heeft inmiddels de dienst verlaten, omdat het hem goed leek om voor de regionalisering zijn activiteiten te beëindigen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.