Eerste bijeenkomst werkgroep drie gemeenten

Rijnwoude / Alphen / Boskoop, 19 oktober 2010

Op 18 oktober is de raadswerkgroep van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude voor het eerst bijeen geweest.

De werkgroep onderzoekt de voor- en nadelen van verschillende samenwerkingsvarianten voor de drie gemeenten. Er wordt gesproken over intensieve samenwerking, SETA (Samen En Toch Apart) en fusie. SETA is een vorm van samenwerking waarbij de gemeenten wel apart blijven bestaan maar een gezamenlijk ambtenarenapparaat krijgen.

De werkgroep probeert vast te stellen op welke manier de ambities van elke gemeente het beste kunnen worden gerealiseerd. De werkgroep is ingesteld naar aanleiding van de gezamenlijke raadsbijeenkomst op 11 oktober. De werkgroep wordt begeleid door Berenschot en staat onder voorzitterschap van de heer prof. dr. Th. Camps. De overige leden zijn

  • voor Alphen a/d Rijn: mevrouw Hélène Oppatja (PvdA) en de heer Paul de Hoog (Alphen Eén)
  • voor Boskoop: de heren Robbert Prins (VVD) en Herman Brouwer (CDA)
  • voor Rijnwoude de heren Bert Bosch (D66) en Henk Goes (PvdA)

In de startbijeenkomst is het analysekader voor het onderzoek vastgesteld. Binnen dit kader worden de verschillende varianten van samenwerking of herindeling tussen de drie gemeenten getoetst aan de hand van een aantal criteria.

De eindrapportage van de werkgroep wordt verwacht op 19 november 2010. De drie gemeenteraden zullen vervolgens op 29 november 2010 in een opiniërende bijeenkomst de bevindingen van de werkgroep in een openbare zitting bespreken.Tot die tijd gaat de werkgroep in alle rust aan het werk. Er zal tussentijds niet worden gecommuniceerd.

Bron: Omroep Rijnwoude