Controle op Omleidingsweg Benthuizen

Regio, 3 oktober 2010

De politie gaat op de Omleidingsweg Benthuizen controleren op snelheid en inhalen. Dat komt omdat niet iedereen zich aan de nieuwe regels houdt.

In Benthuizen zijn diverse ontwikkelingen gaande: de bouw van sportvelden, voorbereiding van woningbouw en de aanleg van de Driehoek, Golfbaan en Bentwoud. Om deze voorzieningen goed en veilig te kunnen bereiken is het nodig dat de Omleidingsweg wordt omgebouwd naar een gemeentelijke weg (50 km/uur).

Daarbij moet de weg veilig oversteekbaar zijn. Tegelijkertijd willen wij ook geen concessies doen aan de goede bereikbaarheid van de kern vanaf de N209.

De gemeente heeft daarom onlangs de Omleidingsweg in Benthuizen aangepast. Dit houdt in dat de maximumsnelheid op de Omleidingsweg is teruggebracht naar 50 km per uur. Bij deze snelheid hoort ook een andere inrichting van de weg. Zo zijn onder andere de rechts- en linksaf vakken weggehaald en moeten brommers op de rijbaan rijden. Ook is er een inhaalverbod ingesteld. De maatregelen maken deel uit van een tijdelijke inrichting; medio 2011 begint de gemeente met de eerste fase van een definitieve herinrichting.

Geconstateerd is dat niet iedereen zich aan de (nieuwe) regels houdt. Met name voor wat betreft het inhalen en de snelheid. Met de politie is daarom afgesproken dat zij vanaf heden met regelmaat de verkeersregels zullen handhaven op de Omleidingsweg.

In oktober/november wordt een informatieavond georganiseerd over de driehoek Benthuizen en de verkeersoplossingen van de Omleidingsweg. Daarover wordt binnenkort bericht in de Rijnwoude Koerier en op de gemeentelijke website www.rijnwoude.nl.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.