VVD voor fusie Alphen-Boskoop-Rijnwoude

Rijnwoude / Boskoop / Alphen, 1 september 2010

De fracties van de VVD in Alphen, Boskoop en Rijnwoude zijn van mening dat een fusie tussen de drie gemeenten voor alle drie gemeenten grote voordelen biedt.

Door de fusie ontstaat een gemeente met meer dan 100.000 inwoners. Die gemeente is een sterkere, belangrijkere gesprekspartner voor Provincie en Rijk en kan dus meer invloed uitoefenen.

Fractievoorzitters VVD spraken over een fusie Alphen, Boskoop en Rijnwoude naar aanleiding van de publicatie van het verslag van het bestuurlijk overleg over de bestuurlijke toekomst van Rijnwoude, Boskoop en omgeving van 25 mei 2010.

De fractievoorzitters van de VVD van Alphen aan den Rijn (Ruud Gebel), Boskoop (Robbert Prins) en Rijnwoude (Toetie Vorenkamp) hebben oriënterende gesprekken met elkaar gevoerd.

Een fusie tussen de drie gemeenten is onder andere bevorderlijk voor de ontwikkeling van de Greenport, de ontwikkeling van de bereikbaarheid van de drie gemeenten (o.a. N207, N209, Maximabrug) en de ontwikkeling van de Oude Rijnzone.

Er dient wel aan de nodige voorwaarden te worden voldaan, zoals behoud van de eigen identiteit van de verschillende kernen en een goed voorzieningenniveau in de diverse kernen. Een en ander moet niet leiden tot hogere lasten voor onze inwoners.

Bron: Omroep Rijnwoude