Politici praten na over fusiedebat

Rijnwoude, 16 september 2010

De fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad van Rijnwoude praten op vrijdag 17 september na over de extra gemeenteraadsvergadering van 15 september. Dit gebeurt in het programma 'Uit het Hart Gegrepen' op Radio Rijnwoude.

Op 15 september was er een extra raadsvergadering over het voornemen van de provincie om een fusie van Rijnwoude met Alphen a/d Rijn en Boskoop af te dwingen De gemeenteraad had gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls van de provincie uitgenodigd om hem te praten over de argumenten voor een fusie van de drie gemeenten.

Alle partijen in de raad spraken zich uit tegen een gedwongen fusie.Gedeputeerde van Engelshoven-Huls was verbaasd over al die negatieve reacties. De politici hadden kunnen weten dat dit eraan zat te komen. Bovendien wilde de provincie zo duidelijkheid geven over wat er in de toekomst kan gaan gebeuren.

In het programma 'Uit het Hart Gegrepen' wordt terug gekeken op het debat. En ook wordt vooruit gekeken hoe het nu verder moet. Het programma wordt uitgezonden tussen 17.00 en 19.00 uur op Radio Rijnwoude.

Bron: Omroep Rijnwoude