D66 wil huid van gemeente duur verkopen

Rijnwoude, 3 september 2010

D66 is niet principieel tegen een fusie van Rijnwoude met Alphen en Boskoop. Maar de voordelen van een fusie moeten wel worden aangetoond. Dat bleek tijdens de ledenvergadering van de partij.

De leden steunden het standpunt van de fractie. Dat houdt in dat fusie geen doel op zichzelf is. Als een fusie echter voordelen oplevert voor de inwoners van Rijnwoude, dan moet die zeker worden overwogen. Die afweging kan alleen worden gemaakt als de voor- en nadelen netjes op een rij worden gezet. De leden willen graag een dergelijk overzicht hebben. De D66-ers zijn tegen het van bovenaf opleggen van een fusie. Dat vinden ze ondemocratisch.

Het ziet ernaar uit dat Alphen en Boskoop binnenkort al om de tafel gaan zitten om te praten over een fusie. De leden van D66 vinden dat Rijnwoude bij die gesprekken niet afzijdig kan blijven. Rijnwoude moet aanschuiven al is het maar als waarnemer.

De leden suggereerden dat Rijnwoude zijn huid zo duur mogelijk moet verkopen. Als een fusie dan toch onvermijdelijk is, dan zou in gesprekken met de provincie kunnen worden geprobeerd een aantal belangrijke projecten (Maximabrug, tunnel in Hazerswoude-Dorp en andere infrastructuur) snel en goed te regelen.

Bron: Omroep Rijnwoude