Korte tunnel door Hazerswoude-Dorp 'beste oplossing'

Hazerswoude-Dorp, 31 augustus 2010

De alsmaar drukker wordende N209 zou het beste via een korte tunnel de Dorpsstraat in Hazerswoude-Dorp kunnen passeren. Door op- en afritten kunnen automobilisten van de Dorpsstraat op de N209 komen en andersom.

In opdracht van de provincie onderzocht het bureau DHV negen mogelijke oplossingen voor de verkeersproblematiek in hartje Hazerswoude-Dorp. De verwachting is dat het verkeer op de N209 toeneemt van 12.000 auto's per etmaal nu naar 20.000 auto's in 2020. Er moet iets gebeuren, stellen de onderzoekers. De verwachte toename van het doorgaande verkeer leidt tot een onhoudbare en dus ongewenste situatie.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.