Koningin Beatrix opent Floragebouw

Boskoop, 31 augustus 2010

Koningin Beatrix heeft op 31 augustus het Flora gebouw in Boskoop geopend. Hare Majesteit de Koningin werd door de Commissaris der Koningin van de Provincie Zuid-Holland en burgemeester Rijsdijk ontvangen.

Na een kort woord van welkom door burgemeester Rijsdijk verrichte Koningin Beatrix de openingshandeling door het theatergordijn te openen.

Na een korte voorstelling over de geschiedenis van het Floragebouw, een Rijksmoment dat in 1935 voor het eerst haar deuren opende, ging Hare Majesteit de Koningin in het Rosarium in gesprek met inwoners van Boskoop. Inwoners die zich het afgelopen decennium vrijwillig actief hebben ingezet voor het behoud van het naastgelegen Rosarium. Ook ontmoette Hare Majesteit de Koningin ondernemers en bewoners die eerder dit jaar werden getroffen door de crisis met de Oost-Aziatische boktor. Na deze gesprekken werd het eerste exemplaar van het boek 'Flora meer dan een gebouw' aan de Koningin aangeboden.

Burgermeester Rijsdijk is blij met het bezoek van Hare Majesteit de Koningin. Hij zegt dat hij zeer verheugd is met het bezoek, het is voor hem een hele eer om Koningin Beatrix te mogen ontvangen. Rijsdijk is ook blij met het particuliere initiatief dat er toe heeft geleid dat gebouw Flora weer in oude glorie is hersteld. Het gebouw gaat een belangrijke plaats innemen in de Boskoopse maatschappij. En niet alleen voor Boskoop is dit een aanwinst, Rijsdijk verwacht dat er ook mensen uit de hele regio naar het gebouw toe gaan komen om gebruik te maken van de verschillende faciliteiten.

Bron: boskoop.nl