Experimenten met de toewijzing van woningen

Rijnwoude, 19 augustus 2010

In overleg met de gemeente begint Woningbouwvereniging Habeko begint twee experimenten met andere regels voor de toewijzing van huurwoningen aan woningzoekenden.

In het eerste experiment wordt voorrang gegeven aan ouderen die mantelzorg ontvangen. In aanmerking komen ouderen van buiten Hazerswoude-Dorp die intensieve mantelzorg ontvangen van mensen die in Hazerswoude-Dorp wonen. Doordat deze ouderen dan hulp kunnen ontvangen uit hun directe omgeving, kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen. De eerste woning die wordt aangeboden ligt aan de Hazelhof in Hazerswoude-Dorp.

In het tweede experiment krijgen twee mensen die willen samenwonen voorrang bij een ruimere huurwoning. Zo wordt de doorstroming gestimuleerd. Met dit experiment willen Habeko Wonen en de gemeente mensen verleiden om beide woningen op te zeggen. Omdat er in dit geval twee woningen leegkomen, worden direct meer mensen van de wachtlijst geholpen. Wanneer dit experiment een succes is, zal regelmatig op deze wijze worden geadverteerd.

Meer informatie is te vinden op www.habekowonen.nl.

.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.