Directeur: Detentiecentrum jaar dicht

Alphen a/d Rijn, 26 augustus 2010

Het detentiecentrum in Alphen gaat één jaar dicht. Dat zegt directeur Greg Pidakos van de gevangenis in een interview met Omroep West.

Net als afgelopen maandag blijft de Rijksgebouwendienst ontkennen dat de gevangenis één jaar dicht gaat. Volgens een woordvoerder wordt dat pas begin november duidelijk.

In juni ontstond al het vermoeden dat het centrum aan de Eikenlaan één jaar dicht gaat. Het personeel heeft toen te horen gekregen dat ze één jaar elders worden ondergebracht. Sinds 1 augustus is het gevang gesloten, maar nog niet alle vierhonderd illegale vluchtelingen zijn overgebracht naar andere gevangenissen in Nederland. Dat moet uiterlijk volgende week zijn gebeurt.

Het detentiecentrum is dicht om de vele bouwtechnische problemen te verhelpen. Daarvoor moet de stroom van de cellen af, waardoor de veiligheid van de gevangenen en het personeel niet gegarendeerd kan worden. De gebreken zijn al sinds de opening in 2007 gaande. De bouw van het detentiencentrum kostte zeventig miljoen euro.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.