Wegen in Benthuizen omgelegd na nieuwbouw

Benthuizen, 9 juli 2010

De plannen voor het nieuwbouwproject op het oude voetbalveld van BSC '68 in Benthuizen zijn verder uitgewerkt. De verkeerssituatie in het dorp bij de Omleidingsweg en tussen de Zegwaardseweg en de Albert Schweitzerlaan wordt veranderd. Er zijn plannen om streekbussen niet langer door de Dorpsstraat te laten rijden.

Woensdagavond was er een inloopavond in dorpshuis De Tas in Benthuizen. Benthuizenaren konden zich hier over de nieuwe woonwijk laten voorlichten.

De gemeente wil acht tot tien huurwoningen bouwen en zestig koophuizen. Ongeveer dertig procent van de woningen in Benthuizen is bestemd voor sociale woningbouw. Het lage aantal sociale huurwoningen wordt gecompenseerd met sociale bouw bij Molen De Haas. Commerciële bouwers vullen het stedenbouwkundig plan verder in.

De nieuwbouw brengt ook nieuwe verkeerssituaties met zich mee. Zo wordt er bij het nieuwe complex van BSC '68 aan de Omleidingsweg een rotonde geplaatst en wordt het snelheidsmaximum verlaagd tot vijftig kilometer per uur. Het oversteken wordt voor de voetballers op die manier makkelijker en veiliger. Het snelheidsmaximum geldt vanaf augustus. De weg tussen de Albert Schweitzerlaan en de Zegwaardseweg wordt vanaf 2011 een dertig kilometerzone.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.