Veteranen in dienst van vrede

Rijnwoude, 3 juli 2010

De gemeente hield op donderdag 1 juli een veteranendag voor in Rijnwoude woonachtige veteranen. Ongeveer 25 veteranen gaven gehoor aan de uitnodiging en kwamen, al dan niet vergezeld met partner, naar Dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp.

De bijeenkomst begon om 15.00 uur met een kort welkomstwoord door burgemeester Latenstein van Voorst-Woldringh. Na een aperitief was er een gezamenlijke maaltijd. Rond 20.00 uur werd de bijeenkomst afgesloten.

De gemeente koos bewust voor deze datum om veteranen ook de gelegenheid te geven aanwezig te zijn bij de landelijke viering van de Nederlandse Veteranendag, die op zaterdag 26 juni plaatsvond in Den Haag. Met deze dag wordt zoals in voorgaande jaren op vele manieren stilgestaan bij de inzet van de Nederlandse militairen in het verleden, maar ook bij de activiteiten nu in het kader van vredesoperaties in verschillende delen van de wereld. Een dag voor herinnering, maar ook voor het algemene besef dat militairen, namens ons allen, worden ingezet in dienst van de vrede.

Bron: witteweekblad.nl