Spannende dag voor Rijnwoudse starters

Hazerswoude-Dorp, 16 juli 2010

Voor circa 25 starters in Rijnwoude is het vandaag een spannende dag. Komen ze in aanmerking voor één van de vier woningen die worden gebouwd in het voormalige Groene Hart Lyceum? Zo ja, dan krijgen ze vandaag een telefoontje van makelaar De Pater.

Meer jongeren dan verwacht hebben zich, aldus makelaar Peter de Pater, tot en met afgelopen woensdag ingeschreven voor de aankoop van een starterswoning in Hazerswoude-Dorp. Notaris van Breugel heeft gistermiddag bij loting bepaald wie de eersten zijn die ervoor in aanmerking komen.

De vier woningen met een tuin komen in het meest karakteristieke deel van de school. De vraagprijs ligt tussen de 139.500 en 156.500 euro. Over een jaar worden ze casco opgeleverd. Volgens De Pater zijn de woningen van buiten helemaal klaar. Zo is er dubbel glas, een goed geïsoleerd dak en de riolering wordt naar binnen getrokken. De binnenafwerking zoals deuren, verwarming, keuken, badkamer, toilet, leidingwerk en de binnenmuren komt voor rekening van de toekomstige bewoners.

Op 30 juni ging de eerste paal voor het project De School de grond in. Habeko Wonen verbouwt het meest karakteristieke deel van het oude lyceum tot vier starterswoningen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.