Nieuwe tegenvaller Rijngouwelijn

Regio, 28 juli 2010

Er is weer een tegenvaller voor de Rijngouwelijn, de lightrailverbinding van Gouda via Leiden naar de kust. De provincie moet de trams voor de lijn zelf aanschaffen, omdat vervoerbedrijven de risico's van de lijn te groot vinden.

Zo kunnen de reizigersaantallen tegenvallen en is het probleem met Leiden over het tracé nog niet opgelost. De aankoop van trams moet OV-bedrijven over de streep trekken om zich alsnog in te schrijven voor de exploitatie van de lijn.

Partijen in Provinciale Staten reageren bezorgd op de nieuwe tegenvaller. Volgens de reizigersorganisatie Rover is het megaproject nu definitief 'mislukt'.Er zijn al langer problemen voor de Rijngouwelijn. Eerst was er de ruzie met Leiden over rails door de binnenstad, daarna lag Noordwijk dwars en nu zeggen de openbaar vervoerbedrijven het vertrouwen in het megaproject op.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.