LTO en Kring Boskoop betreuren 'beperkende' regels sierteelt

Boskoop / Hazerswoude-Dorp, 29 juli 2010

Van de 650 tot 700 boomkwekers in Boskoop en Hazerswoude-Dorp zou de helft binnen tien jaar kunnen stoppen. Wie koopt de grond op?

'Collega's die hun bedrijf willen uitbreiden', verwacht Dhr. Bontekoe, voorzitter van de belangenorganisatie Kring Boskoop. Hij betreurt het dat het nieuwe bestemmingsplan voor de sierteelt, dat de gemeenten Rijnwoude en Boskoop maken, 'opschalende kwekers' te veel beperkingen oplegt.

Kring Boskoop en LTO Noord reageren op het nieuwe bestemmingsplan dat Rijnwoude en Boskoop grotendeels samen hebben opgesteld. ,,Tot nu toe is er best goed naar ons geluisterd'', merkt Bontekoe op. ,,Maar toch zijn er punten die we graag anders zouden zien.''

Zo is het voor kwekers die groeien, makkelijker als ze een loods in het midden van hun perceel kunnen zetten. Volgens het bestemmingsplan moet zo'n loods 35 meter van de weg beginnen, terwijl de meeste percelen een lengte hebben van tussen de 400 en 600 meter.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.