Latexfalt mobiliseert steun uit de buurt

Koudekerk a/d Rijn, 5 juli 2010

Omwonenden van het asfaltbedrijf Latexfalt prefereren geuroverlast boven woningbouw. Volgens directeur Bert Lommerts steunt dertig procent van de buurtbewoners het bedrijf in zijn strijd voor een nieuwe milieuvergunning, waarin meer is toegestaan dan in de huidige.

Latexfalt verzet zich tegen de komst van 'Rijnpark', een nieuwe woonwijk die moet verrijzen op de plek van het voormalige betonbedrijf Bosbeton. De asfaltfabriek vreest hierdoor in de uitoefening van het bedrijf te worden beperkt.

Lommerts laat in een brief aan omwonenden weten dat hij hen dankbaar is voor hun steun. Hij vindt de bijval uit de buurt 'een hart onder de riem'. 'Hiermee geeft u aan dat u de volste medewerking wil verlenen om de continuïteit van onze bedrijfsvoering en van de werkgelegenheid door de lange termijn te kunnen garanderen.'

Het bedrijf heeft maatregelen getroffen om de geurhinder te verminderen. Zo is er een koolfilter vervangen en zijn alle gaswasstations schoongemaakt en geijkt. Ook heeft Latexfalt een nieuwe medewerker die zich bezighoudt met het verbeteren van de geurbeheersing.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.