Groenendijk klaar voor nieuwe actie tegen Polen

Groenendijk, 29 juli 2010

Groenendijk gaat mogelijk 'in de uitverkoop'. Het is de nieuwste protestactie tegen de grote concentratie arbeidsmigranten die MijnGroenendijk aan het voorbereiden is. Volgens Eric van Ulden worden de huizen van alle mensen die de actie ondersteunen, symbolisch in de verkoop gezet. Er zijn al tachtig borden en spandoeken besteld.

De borden komen in de tuinen. De spandoeken worden dwars over de weg gehangen. Van Ulden geeft spottend aan dat hij misschien ook nog wel een advertentie in de Warschau Daily zet dat Groenendijk een grote uitverkoop in huizen houdt.

De ludieke protestactie die voornamelijk het doel heeft om de aandacht van de media te trekken, gaat alleen door als de gemeente Rijnwoude weigert de drie 'Polenpanden' in het 700 inwoners tellende dorp te sluiten. Volgens van Ulden moeten B en W van Rijnwoude reageren op een schrijven van zijn advocaat. Het gaat erom dat er geen arbeidsmigranten meer in het hotel en het pand Rijndijk 53 worden gehuisvest en dat het plaatsen van Polen in boerderij de Steenen Poort niet doorgaat.

De gemeente heeft nog niet gereageerd. Als er over een maand nog niets bekend is of als uit de antwoorden blijkt dat de panden toch worden gelegaliseerd, gaat Mijn Groenedijk planschade claimen. Volgens Van Ulden zijn de huizen in Groenendijk fors in waarde gekelderd. Bij zijn eigen huis naast Hotel Groenendijk schat hij de waardekeldering op 16 procent. Dat komt neer op zo'n anderhalve ton.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.