Zwembad Hazelaar heeft dringend hulp nodig

Hazerswoude-Dorp, 29 juni 2010

Na het Prins Willem Alexanderbad in Koudekerk, kampt nu ook het openluchtzwembad de Hazelaar in Hazerswoude-Dorp met een tekort aan vrijwilligers. In een brief van zondag 20 juni aan de donateurs schrijft het bestuur dat er op alle fronten vrijwilligers nodig zijn.

Op zaterdag 29 mei was het zwembad gesloten. Volgens de website was dat in verband met tekort aan vrijwilligers, maar volgens bestuurslid Henriëtta van Gosliga kwam dat door het slechte weer.

Ook komende dagen zal De Hazelaar als vanouds open zijn: er zijn volgens het bestuur voldoende vrijwilligers voor de kassa, om toezicht te houden bij het bad en om EHBO te verlenen. Geruchten dat het zwembad bij gebrek aan vrijwilligers dit weekeinde misschien niet open gaat, weerspreekt het bestuur.

Dat wil niet zeggen dat zwembad De Hazelaar geen vrijwilligers nodig heeft. Dat heeft het wel, dringend zelfs. Officieel zijn het er ongeveer 350, maar veel van hen zijn niet actief.

Veel organisaties hebben een gebrek aan vrijwilligers, maar in het geval van De Hazelaar lijkt ook een nieuwe manier van inroosteren een rol te spelen. Veel oudere vrijwilligers waren gewend om op vaste dagen een vrijwilligerstaak in het zwembad te vervullen. Sinds kort moeten zij echter een formulier invullen op internet. De ouderen, die niet zo behendig zijn met internet, vinden het moeilijk om aan de nieuwe situatie te wennen. Soms moeten zij vaststellen dat 'hun' vaste uurtjes zijn ingevuld door andere vrijwilligers.

Half juni werd bekend dat het Prins Willem-Alexanderbad in buurdorp Koudekerk aan den Rijn ook te weinig vrijwilligers heeft. Er zijn vooral te weinig toezichthouders met een EHBO-diploma. Voorzitter Paul van Wetten zei daarom te vrezen dat het bad in het weekeinde tussen de middag dicht moet.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.