Sluiting PWA-bad dreigt voor groot deel van de dag

Koudekerk a/d Rijn, 11 juni 2010

Het PWA-bad in Koudekerk dreigt in de middaguren te moeten sluiten. Het gaat voornamelijk om de middaguren in het weekeinde. Gebrek aan vrijwilligers dwingt het bestuur tot deze maatregel.

volgens voorzitter Paul van Wetten van het Prins Willem-Alexanderbad beschikt het zwembad over twintig vrijwilligers die toezicht houden en dat is te weinig. Er moeten elke dag twee toezichthouders aanwezig zijn om het bad open te houden. Eén van hen moet een EHBO-diploma bezitten. Het bestuur probeert sinds het voorjaar toezichthouders te werven, met matig succes.

Langs het bad moeten genoeg toezichthouders staan, om de veiligheid te garanderen. Als er niet genoeg controle is, krijgt het bad van de provincie een boete. Van Wetten heeft liever boze zwemmers dan een drenkeling.

Het tekort is deels een gevolg van de vakantie. Dan gaan ook vrijwilligers er tussenuit. Als het mooi weer is, zal het bad wegens het tekort toch dicht moeten. Dat is voor recreanten niet de leukste oplossing.

De groep zwemmers die elke ochtend naar het PWA-bad gaat, hoeft zich volgens de voorzitter nog geen zorgen te maken. Het bad blijft altijd van zeven tot tien uur in de ochtend geopend. Er is dan een vaste groep van zeventig tot vijfenzeventig zwemmers. Doordeweeks is het geen probleem, want dan zitten er toezichthouders die met de VUT zijn. Maar als het in het weekend druk wordt met mooi weer, dan wordt het lastig.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.