SGP/ChristenUnie niet enthousiast over collegeprogramma

Rijnwoude, 24 juni 2010

De fractie van de SGP/ChristenUnie heeft veel problemen met de inhoud van het programma van het nieuwe college. Dat zei fractievoorzitter Hans van Kuijk na afloop van de gezamenlijke commissievergadering over het nieuwe programma.

Van Kuijk vindt dat het nieuwe college een wel erg somber beeld schetst van de financiële situatie. Hij vreest dat er wel eens teveel bezuinigd zou kunnen gaan worden. Hij ziet al tekenen van verbetering van de economie.

De SGP/ChristenUnie is fel tegen een mogelijke verhoging van de begrafeniskosten. Van Kuijk wijst op afspraken die in het verleden zijn gemaakt.

Hij vreest dat als de kosten nog hoger worden, mensen worden gedwongen hun overleden geliefden tegen hun zin te cremeren.

De partijcombinatie is ook niet blij met de voorgestelde verhoging van de bouwleges. Hij stelt voor om op de kosten ervan te besparen door de procedures te vereenvoudigingen.

De SGP/ChristenUnie begrijpt niet waarom er nu weer onderzoek gedaan moet worden voor de oplossing van de verkeersproblemen in Groenendijk en Koudekerk. Er zouden nu eindelijk eens spijkers met koppen moeten worden geslagen.

Van Kuijk is teleurgesteld over het gebrek aan daadkracht op het gebied van milieu. Er staan veel woorden in het nieuwe collegeprogramma, maar weinig daden. Hij merkte ook op dat hij veel klachten krijgt over de inzameling van plastik afval. Na een voortvarende start lijkt daar de klad in te komen.

De behandeling van het collegeprogramma in de commissie ging vooral over technische zaken. Op donderdag 1 juli komen de politieke aspecten van het programma aan de orde in de gemeenteraadsvergadering.

Bron: Omroep Rijnwoude