Rijnwoude blijft startersleningen verstrekken

Rijnwoude, 9 juni 2010

De gemeente blijft leningen verstrekken voor starters op de woningmarkt, ook al is het rijksbudget voor deze leningen uitgeput.

Sinds 1 juli 2008 verstrekt de gemeente Rijnwoude startersleningen. Met deze lening maakt de gemeente Rijnwoude het voor starters op de woningmarkt gemakkelijker om een woning te kopen...

De startersleningen werden tot voor kort verstrekt met een extra rijksbijdrage. Helaas bleek eind mei dat het rijksbudget voor het verstrekken van de leningen inmiddels is uitgeput. Diverse gemeenten overwegen nu om de starterslening niet meer te verstrekken.

De gemeente Rijnwoude blijft de starterslening wel verstrekken! Rijnwoude heeft de afgelopen jaren positieve ervaringen gehad met het verstrekken van de lening. Rijnwoude heeft het voor diverse starters mogelijk gemaakt om een woning te kopen, die wellicht anders niet bereikbaar was. Voor de komende periode heeft Rijnwoude nog de financiële ruimte voor het verstrekken van minimaal 11 leningen.

Om in aanmerking te komen voor de starterslening in Rijnwoude gelden de volgende voorwaarden:

  • De regeling geldt voor aanvragers met een maximale leeftijd van 30 jaar.
  • De aanvrager heeft in het voorafgaande jaar in een huurwoning in de gemeente Rijnwoude gewoond of is inwonend geweest. Ook studenten die elders hebben gestudeerd, kunnen in aanmerking komen voor deze lening.
  • De verwervingskosten van de woning bedragen maximaal € 350.000,-
  • Maximale hoogte van de starterslening bedraagt 20% van de verwervingskosten met een maximum van € 35.000,-.

Meer informatie is te vinden op www.rijnwoude.nl of www.svn.nl.