Aanleg kunstgras voetbalvelden gaat van start

Rijnwoude, 7 juni 2010

Na een voorbereidingstijd van bijna een jaar gaat de spa in de grond: de 4 voetbalverenigingen in Rijnwoude krijgen elk een kunstgrasveld.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Dat betekent dat de komende zomer op de complexen van Bernardus en Hazerswoudse Boys een veld wordt aangelegd. Deze velden moeten voor het seizoen 2010-2011 speelklaar zijn. De velden voor Koudekerk en BSC 68 (op hun nieuwe complex) worden in 2011 aangelegd.

Voor de aanleg van een kunstgrasveld is een nieuwe opbouw van de ondergrond noodzakelijk. De huidige velden worden ontgraven en de vrijkomende grond wordt afgevoerd. Daarna wordt een nieuwe zandonderbouw aangebracht. Ten slotte wordt de kunstgrasmat aangelegd.

Gedurende de maanden juni, juli en augustus zal dan ook sprake zijn van diverse transporten door Rijnwoude. De gemeente wil in elk geval de overlast zoveel mogelijk zien te beperken. Echter door bepaalde straten in de nabijheid van de voetbalcomplexen zal er toch sprake zijn van extra vervoerbewegingen, zoals onder meer in de Sportparklaan (fietspad gedeelte) in Hazerswoude-Dorp en in de Sweelincklaan en de Melkweglaan in Hazerswoude-Rijndijk. Indien mogelijk wordt gezorgd voor een alternatieve route voor bijvoorbeeld het fietsverkeer.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.