Zeer grote brand Roelofarendsveen

Roelofarendsveen/Regio, 10 mei 2010

Indien u maandagavond rond 20.00 uur ten noorden van Rijnwoude keek zag u grote rookpluimen. Dit was het gevolg van een zeer grote brand aan de Zuideinde in Roelofarendsveen.

Een grote zwarte rookwolk was tot in de wijde omtrek te zien. Brandweerkorpsen uit onder meer Gouda, Leiden en Leiderdorp moesten de brandweer in Roelofarendsveen te hulp schieten. Rond 20.45 uur hadden de brandweermannen het vuur onder controle en kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

De brand in de schuur van driehonderd vierkante meter groot woedde zo dicht bij de omringende huizen, dat debrandweer bang was dat het vuur zou overslaan. Dit is uiteindelijk niet gebeurd, al werden uit voorzorg wel acht omringende huizen ontruimd. De bewoners kunnen in de loop van de avond weer naar huis.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Wel zat er veel asbest in het dak van de schuur, dat door de brand is vrijgekomen. Rond het brandende pand waren brandweermannen met maskers te zien.

Vanwege de gunstige wind waaide de schadelijke stof echter uit over de achterliggende polder. Hierdoor is er volgens de brandweer geen gevaar voor de volksgezondheid.

Vermoedelijk is de brand aangestoken. Een drietal 13-jarige jongens meldde zich vanmorgen op het politie-bureau. De jongens zijn hierop aangehouden en worden verder verhoord.

Bron: Omroep Rijnwoude