Boskoop gaat op zoek naar fusiepartners

Rijnwoude, 26 mei 2010

Boskoop wil nog steeds fuseren. Voor de provincie zijn Alphen en Rijnwoude de logische kandidaten. Dat blijkt uit het overleg van de provincie met de gemeenten Rijnwoude, Boskoop, Alphen en Zoetermeer dat op 25 mei is gehouden.

Op 25 mei kwamen de besturen van de vier gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop, Rijnwoude en Zoetermeer in het gemeentehuis van Rijnwoude opnieuw bijeen om hun bestuurlijke toekomst te bespreken. De datum 25 mei was gekozen omdat dan de collegeakkoorden, na de verkiezingen van 3 maart 2010, bekend zouden zijn.

Gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls bevestigde dat het standpunt van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland duidelijk is: een fusie van de betrokken gemeenten als enige optie is.

Boskoop ziet de eigen bestuurskracht als een probleem en wil uiterlijk in 2015 met een andere gemeente gefuseerd zijn. De gedeputeerde heeft kennis genomen van het standpunt van Rijnwoude dat zij zichzelf voldoende bestuurskracht toedicht om de toekomst in te gaan en dat deze gemeente voorlopig, na het afketsen van de fusie met Boskoop in 2009, geen initiatieven zal nemen tot fusie met een andere gemeente.

De conclusie van het overleg van 25 mei is dat Boskoop het eigen zoektraject zal voortzetten en in september /oktober 2010 de provincie zal informeren over de gevonden oplossing. Dat daarbij aan Alphen aan den Rijn en aan Rijnwoude zal worden gedacht is voor Van Engelshoven-Huls een logische gedachte. Daarna zal het overleg met de vier gemeenten worden voortgezet.

Bron: Omroep Rijnwoude