Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Koudekerk a/d Rijn, 17 mei 2010

Een hoogbejaarde vrouw in Koudekerk a/d Rijn is op vrijdag 14 mei omstreeks 13.30 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Twee vrouwen kwamen bij haar aan de deur aan de Kerklaan zogezegd omdat hun oma een lekkage had en zij wilden graag bij de vrouw binnen kijken. De bewoonster liet de twee vrouwen binnen. Eén vrouw liep met haar mee en stelde haar een paar vragen over de leidingen in haar huis. De andere vrouw is toen waarschijnlijk naar boven gegaan. Nadat de twee weg waren, ging de vrouw naar haar buren en vertelde over het bezoek. Haar buurvrouw ging mee naar haar woning, maar op dat moment leek er niets gestolen te zijn. Later ontdekte de bewoonster dat een aantal sieraden gestolen waren. Zij heeft aangifte gedaan.

De politie adviseert bewoners om geen onbekende mensen het huis binnen te laten. Wilt u ze graag helpen omdat zij bijvoorbeeld om een pen vragen of een glas water, sluit dan uw buitendeur wanneer u de spullen voor hen gaat pakken.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.