Verkeerscontrole langs de A4/ N11

Regio, 14 april 2010

Dinsdagochtend 13 april heeft op het terrein van Rijkswaterstaat langs de N11/ A4 een grote controle plaatsgevonden. De controle richtte zich op het vervoer van afval.

Omdat controles op dit segment specialistische kennis vereisen waren diverse organisaties aanwezig. Zo waren naast de Politie onder andere de Douane, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Provincie Zuid-Holland, KLPD en de Algemene Inspectie Dienst aanwezig om de lading, de vervoerder en de technische staat van de voertuigen te controleren.

38 voertuigen zijn gecontroleerd. Bij 22 voertuigen zijn onregelmatigheden aangetroffen. Een aantal bijzondere resultaten: een Bulgaar reed met een 40 tonner met gescheurde remmen en werd door de collega’s direct naar de garage gestuurd. Zes vrachtwagenchauffeurs waren te zwaar beladen, een aantal van hen kon hun lading overladen/afladen. Zeven hadden zich niet aan de verplichte rij- en rusttijden gehouden. Zes voertuigen vertoonden mankementen en twee keer bleek de APK verlopen te zijn. De AID heeft een waarschuwing gegeven voor een vleesvervoerder en van twee vervoerders wordt de herkomst van het afval nader onderzocht door de Provincie Zuid-Holland en het Regionaal Milieuteam.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.