Omroep Rijnwoude genomineerd voor beste lokale omroep

Rijnwoude, 22 april 2010

De jury van de Lokale Omroep Awards heeft Omroep Rijnwoude genomineerd voor de titel 'Lokale Omroep van het Jaar'. Daarmee behoort de omroep tot de 10 beste lokale omroepen van Nederland.

De andere 9 genomineerden zijn de lokale omroepen van Beuningen, Breda, Bronckhorst, Enschede, Groningen, Haarlemmermeer, Maastricht, Nijmegen en Venlo.

De jury heeft bij de selectie van deze omroepen onder meer gelet op gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws, gebruik van nieuwe mediatechnologieën en een actuele, informatieve website.

In de categorie Radio kreeg Omroep Rijnwoude ook nog een nominatie voor het programma 'De vlucht van de Junker 88'. Dit is een documentaire over het neerstorten van een Duits vliegtuig in Benthuizen in 1944.

De jury van de Lokale Omroep Awards 2010 bestaat uit: juryvoorzitter Marieke de Vries (NOS), Mezen Dannawi (NPO), Kees de Groot (Media Academie), Timo Kamst (Opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Latijnhouwers (RTL4) en Fleur Wallenburg (NOS Headlines).

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze Awards wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma's verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren.

Op woensdag 2 juni 2010 worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum.

Bron: Omroep Rijnwoude