SP blij met besluit over Màximabrug

Rijnwoude, 12 maart 2010

De SP is blij dat, na jaren vertraging, de Maximabrug er dan toch eindelijk komt. De SP in Zuid-Holland pleitte eerder voor een snelle aanleg van deze brug. De SP-motie hierover werd door alle Zuid-Hollandse partijen gesteund. Deze motie wordt nu volledig uitgevoerd.

Volgens SP-statenlid Lies van Aelst is dit geweldig nieuws voor de bedrijven en inwoners van Koudekerk. Deze worden nu eindelijk verlost van jarenlange verkeersoverlast en een hele gevaarlijke situatie.’

SP-statenleden Lies van Aelst en Harre van der Nat waren vandaag aanwezig bij de persconferentie waar de aanleg van de brug bekend werd gemaakt. Hier bleek dat de brug laag aangelegd gaat worden ter hoogte van Spanbeton te Koudekerk. Harre van der Nat contstateert dat de Gnephoek groen blijft. En van de rondweg, waar een groot deel van de Alphense verkiezingen over gingen, is geen sprake. Het zou in zijn ogen eerlijk en open geweest zijn als dit al voor de verkiezingen bekend was gemaakt.

Zoals in de SP-motie staat, rijdt de eerste auto in 2014 over de Màximabrug.Hiermee worden de inwoners verlost van een onhoudbare leefsituatie, Spanbeton hoeft geen dure tijdelijkebruggen meer aan te leggen en fietsers kunnen weergewoon fietsend de Rijn over.

Bron: Omroep Rijnwoude