Recht op naar school gaan

Rijnwoude, 20 maart 2010

Donderdag 18 maart werd voor de zesde keer de Dag van de Leerplicht gehouden. Het thema was School? Bekijk 't…eens anders!

Wethouder Kees de Best en twee leerplichtambtenaren bezochten groep 8 van basisschool De Tweeklank in Hazerswoude-Rijndijk. Alle scholen in Rijnwoude werden aangeschreven en ontvingen een informatiepakket met posters. Op die posters konden leerlingen aangeven waarom zij denken dat het belangrijk is om naar school te gaan. Wethouder Kees de Best en twee leerplichtambtenaren gingen 's ochtends op bezoek bij groep 8 van basisschool De Tweeklank in Hazerswoude-Rijndijk. Daar vertelden zij de kinderen hoe belangrijk het is om te mogen leren en werd stilgestaan bij het voortgezet onderwijs. De drie reageerden op de teksten op de poster(s). Tot slot ontvingen de leerlingen een USB-stick.

Het Ministerie van Onderwijs en Ingrado, de landelijke brancheorganisatie voor leerplicht en voortijdig schoolverlaten, ondersteunen gemeenten en scholen in het hele land bij de organisatie van acties.

Tijdens de Dag van de Leerplicht staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Naar school gaan is niet alleen een plicht maar vooral ook een recht. Om de leerlingen van het basisonderwijs en hun ouders daarvan bewust te maken organiseren gemeenten, met leerplichtambtenaren en scholen allerlei acties.

Bron: witteweekblad.nl