Hazerswouds bouwbedrijf Leune Bouw failliet

Rijnwoude, 31 maart 2010

Het Hazerswoudse bedrijf Leune Bouw BV is gisteren failliet verklaard. Voor 110 mensen die werken bij het bouwbedrijf of bij het zusterbedrijf Vlaming Schilders is er geen werk meer.

Een deel van het personeel is gisteren op de hoogte gesteld. De rest krijgt vandaag het slecht nieuwsgesprek, aldus aandeelhouder Leen Groen. Hij denkt dat veel mensen het wel zagen aankomen, omdat er amper meer werk was. Maar het is een droevige dag.

Het andere zusterbedrijf van Leune Bouw, Leune Installatie, is niet failliet. Ook GB Vastgoed, gevestigd in hetzelfde pand aan de Westzijdeweg in Hazerswoude-Dorp als Leune Bouw, is buiten het faillissement gebleven.

Het bouwbedrijf heeft afgelopen donderdag zelf het faillissement aangevraagd. Volgens Groen was er veel te weinig werk in portefeuille. Vooral de laatste drie, vier maanden was het extreem. Het bedrijf heeft met veel moeite de mensen aan het werk kunnen houden, maar dat is niet langer meer vol te houden.

Het bizarre is, aldus Groen, dat Leune Bouw wel voldoende opdrachten had. Maar doordat vergunningverleningen zo traag verlopen, kon het bedrijf niet beginnen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.